Muminović zadovoljan i pored poraza

Počela Liga 6

Muminović zadovoljan i pored poraza

Jučerašnjim utakmicama počela je Liga 6 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine za muškarce, kada je na programu bilo prvo kolo.

Tri favorita su, očekivano, došli do pobjeda. Igokea je u Aleksandrovcu sa 16 poena razlike bila bolja od Zrinjskog, Široki je na Pecari savladao Slobodu, dok je Bosna bila na rubu poraza u Čapljini, ali su Studenti na kraju ipak zabilježili pobjedu.

Sloboda je na Pecari većim dijelom susreta dobro parirala ekipi prvaka Bosne i Hercegovine, ali u drugom poluvremenu Tuzlaci nisu imali odgovor na seriju Širokog.

"Dobro smo otvorili susret i igrali dobro u prvom poluvremenu protiv veoma jake ekipe Širokog. Međutim, u nastavku smo prilično pali u igri. Nakon serije domaćih 11:0 nismo imali snage da se vratimo u susret. Široki je veoma kvalitetna ekipa i jako se teško vratiti protiv njih, pogotovo na Pecari. Ipak, svu u svemu, mogu biti zadovoljan angažmanom svojih igrača, osim kada su u pitanu izgubljene lopte. Podatak da smo na ovom susretu imali čak 22 izgubljene lopte govori da smo u tom segmentu igre potpuno podbacili", kazao je za SportSport.ba trener Slobode Senad Muminović.

U narednom 2. kolu, koje je na programu u utorak 30. marta, sastaju se: Bosna - Zrinjski, Čapljina - Široki i Sloboda - Igokea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije