Protiv Bosne i Hercegovine odigrala utakmicu karijere, a na kraju dana je stiglo pravo iznenađenje
FOTO: FIBA

Nagrada za sjajnu partiju

Protiv Bosne i Hercegovine odigrala utakmicu karijere, a na kraju dana je stiglo pravo iznenađenje

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine katastrofalno je otvorila nastupa na Mundobasketu.

U prvom kolu Grupe A Portoriko je dekalsirao izabranice Gorana Loje rezultatom 58:82.

Portorikanke su od samog početka meča vodile, čak su u prvoj četvrtini već imale 18 poena razlike, tako da je na kraju trijumf više nego zaslužen.

Naša selekcija nije imala ideju u napadu, nije služio šut, odbrana je bila veoma loša, tako da ćemo popravni tražiti protiv monog jačih ekipa u grupi, a već naredne je Kina u utakmici koja se igra u petak u 6 sati i 30 minuta.

Portorikanke je do trijumfa predvodila nevjerovatna Arella Guirantes koja je odigrala i utakmicu karijere. Reprezentativka Portorika meč je okončala sa 26 poena i devet skokova, a po završetku prvog takmičarskog dana stiglo je i vrijedno priznanje.

Guirantes je izabrana za najbolju igračicu prvog kola, po našu žalost briljira je protiv Bosne i Hercegovine, ali djevojka je bez greške odigrala utakmicu.

Opis nije dostupan.

Iza sebe je ostavila Gabby Williams, Breannu Stweart, Alyssu Thomas i Tinu Krajišnik.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Portoriko je u duelu protiv naše selekcije imao nevjerovatan postotak šut aod 82% i odigrale su najbolju utkamicu u historiji i ne samo to protiv naše selekcije su dale najviše poena u jednoj zvaničnoj utakmici.

Dobra opomena za bh. tim da se izvuku pouke dobro analiziraju greške i što prije i bolje pripreme za naredne mečeve na historijskom Mundobasketu za Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi