Oduševio i na treningu Utaha

Musa: Mislim da sam jedan od najboljih košarkaša na NBA draftu

E. Čaušević

Mladi bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa već desetak dana nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se priprema za ovogodišnji NBA Draft.

Musa je prvo trenirao sa Indianom Pacers, San Antonio Spursima i Denver Nuggetsima gdje je oduševio na treninzima, a naš najbolji mladi košarkaš danas je odradio i trening s Utah Jazzom. Musa je ponovo bio na nivou zadatka, te je dobio samo riječi hvale od trenera ovog kluba.

Nakon današnjeg žestokog treninga Musa je našao vremena za izjavu za američke medije u kojoj je još jednom pokazao da ima veliko samopouzdanje u sebe.

"U početku je bilo teško da se naviknem na Ameriku jer je to druga vremenska zona u odnosu na moju državu. Bilo mi je teško da zaspim, ali veoma mi se sviđa ovdje. U prošloj sezoni sam pratio Utah Jazz i imaju jako dobar tim s dosta igrača iz Evrope. Ukoliko imate dobrog trenera i igrače koji vas podržavaju onda vam je sve lakše", rekao je Musa, te odgovorio na pitanje šta želi pokazati u NBA ligi i šta smatra da je njegova prednost:

"Samopouzdanje, timska igra i uloga vođe. Mislim da sam jedan od najboljih igrača koji će biti na ovom draftu. S Utahom sam odradio veoma dobar trening koji je bio takmičarski nastrojen. Igra se jaka odbrana, ali i dobar napad i bilo je jako dobro".

Prije održavanja NBA drafta Džanana Musu za dva dana još očekuje trening sa Portland Trail Blazzersima.

Promo

Top Komentari

Chupy
I svaka cast na takvom "engleskom". 95 ih ode iz Evrope pa 5-6 god tuc-muc. A ti si razmisljao unaprijed i otisao spreman u svakom pogledu. Jako odgovoran pristup. Puno srece aBd.
37 2
Chupy
Tako i treba "mali". Svaka cast na samopouzdanju. Nisi pao pod dojam svega nego si pokazao karakter i muda. Sa takvim stavom se postaje pravi igrac. Sretno
32 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi