Mutombo odlazi, ostaje praznina pod koševima

Mutombo odlazi, ostaje praznina pod koševima

A. Beganović

Jedan od najboljih centara NBA lige u posljednjih 20 godine, Dikembe Mutombo, nakon povrede u drugom meču doigravanja između njegovog Houstona i Portlanda rekao je definitivno zbogom košarci. 

Mutombo je svoju sjajnu karijeru u NBA ligi započeo 1991. godine, a osamnaest godina dugu karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi okončao je bivajući iznesen na nosilima.

U 18 nezaboravnih godina na NBA parketima Mutombo je osam puta nastupao na All-Star mečeva, četiri puta je proglašavan za najboljeg odbrambenog igrača, a na vječnoj listi najboljih blokera svih vremena nalazi se na drugom mjestu sa 3289 uspješnizh blokada.

Igrao je za Denver, Atlantu, Philadelphiju, New Jersey, New York i Houston, a postigao je 11.729 poena uz 12.359 skokova.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.