Na krilima Zvjezdane Gagić
Zvjezdana Gagić

Sloboda iz Bosanskog Novog bilježi pobjede

Na krilima Zvjezdane Gagić

Uskoro počinje sezone u prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice, a ekipa Slobode iz Bosanskog Novog uoči početka sezona odigrala je tri pripremna meča.

Košarkašice Slobode ostvarile su i sve tri pobjede u kontrolnim utakmicama, te tako najavile dobru sezonu i borbu za visok plasman na tabeli.

Novograđanke su u kontrolnim susretima bile bolje od Prijedora (94:74), a potom i od hrvatskog prvoligaša, ekipe Plamena u Požegi sa uvjerljivih 74:42. U trećem susretu ugostile su Plamen u Bosanskom Novom i zabilježile opet uvjerljivu pobjedu sa 83:52.

Novograđanke, koje su predvodile Zvjezdana Gagić sa 21 poenom, Alma Kovačević sa 17, te Ljiljana božičković sa 14 poena odigrale su odličnu utakmicu u kojoj su imale vodstvo i od 40 razlike.

SLOBODA: Gagić 21, Bogojević, Nikšić 2, Hodžić, Knežević, Kovačević 17, Šurlan 9, Gajić, Damjanović 12, Trivanović, Vukojević 8, Božičković 14.
PLAMEN: Trnokop 3, Ercegović L., Tošić 9, Soldo16, Lučin 7, Đukić 6, Ercegović P. 7, Ilić 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.