Na meti Partizana Novica Veličković?

KK Partizan u potrazi za iskustvom

Na meti Partizana Novica Veličković?

D. Vejo

Neočekivan, ali pozitivan rezultat u Kupu Radivoja Koraća crno-bijelima je dao ogromno samopouzdanje. Pod vodstvom novog stratega, Aleksandra Džikića, nazadovanje staje, a počinju itekako pozitivni rezultati. Dva puta je pao najveći rival pred mlađahnom ekipom Partizana. Kako bi se dodala nota iskustva u tim, počela je potraga.

Na meti stručnog štaba, kao i samog trenera Džikića, je nekadašnji igrač Partizana, Novica Veličković.

Poznati „ubica“, prije nekoliko dana postao je slobodan igrač nakon što je završio saradnju sa turskim Trabzonsporom. Vijest da je bivši pulen tima iz Humske slobodan, odmah je stigla do ušiju struke Beograđana.

Nakon odlaska iz Partizana i provedenih pet godina u tom klubu, Veličković se uputio ka Španiji gdje je zaigrao za Real Madrid. Nakon povrede, najviši nivo igranja polako ga je napuštao, pa je tako karijeru nastavio u Mega Leksu, zatim Broseu, da bi na krajuvel završio u Trabzonsporu.

Ukoliko se ostvari transfer, ovo bi za Partizan značilo mnogo. Najtrofeniji košarkaški klub u Srbiji, ponovo bi mogao zakucati na vrata stare slave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi