Na Pecari pala i Zvezda

NLB košarkaška liga

Na Pecari pala i Zvezda

U okvoru 11. kola regionalne košarkaške NLB lige, ekpa bh. prvaka Širokog na Pecari je savladala beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 78:75.

U veoma neizvjesnoj utakmici ekiše Pirokog i Crvene zvezde smijenjivale su se u vodstvu, da bi susret bio odlučen te u veoma neizvjesnoj završnici.

Domaći su košarakši mnogo bolje odigrali prvu dionicu susreta, koju su riješili u svoju korist rezultatom 24:17. Međutim, u drugoj četvrtini bude se Beograđani, pa se na odmor otišlo sa košem prednosti za Crvenu zvezdu (39:41).

Treća četvrtina protekla je u veoma izjednačenoj borbi, kao i posljednja dionica, pa se ušlo u veoma napetu i neizvjesnu završnicu, sa mnogo grešaka na obje strane.

U posljednju minutu susreta Široki je ušao sa pet poena prednosti (75:70), a onda je Morović iznudio prekršaj, te sa linije za slobodna bacanja ubacio oba puta, što je bilo već nedostižnih sedam poena prednosti za bh. predstavnika.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je sjajni Šime Špralja sa 20 poena i osam skokova, dok je Morović pridodao 18, a  Štemberger 16 poena. Kod Crvene zvezde, prvo ime Young sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije