Na Pecari razmišljaju samo o pobjedi

Sutra majstorica u Širokom

Na Pecari razmišljaju samo o pobjedi

Sutra navečer znaće se i drugi finalista košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, nakon što treći susret polufinala na Pecari odigraju Široki Eronet i Igokea Partizan.

Široki je u prednosti, ne zbog kvalitete, koja je između ove dvije ekipe na otprilike istom nivou, već zbog činjenice da se majstorica igra u domu Širokobriježana na Pecari.

Trenutni skor u ovoj seriji je izjednačen, 1:1, a pobjeda u sutrašnjem dvoboju mnogo bi donijela onoj ekipi koja je ostvari. Osim plasmana u finale, pobjednik iz ove serije osigurao bi naredne sezone i učešće u regionalnoj NLB ligi. Ulog je zaista veliki, toga su svjesni u oba tabora.

Ovo je i za nas i za Igokeu utakmica sezone. Protiv sebe imamo veoma kvalitetnu ekipu, sa nekoliko vrhunskih košarkaša, ali mi ne smijemo razmišljati ni o čemu drugom, već samo o pobjedi. Pobjeda u sutrašnjem duelu donijela bi nam plasman u NLB ligu i priliku da napadnemo na titulu prvaka BiH. Međutim, o Bosni ćemo kasnije razmišljati. Sada nam je prvi i jedini cilj pobijediti Igokeu sutra“, kazao je Ivan Siriščević, košarkaš Širokog.

Trenera Širokobriježana Hrvoja Vlašića može ohrabriti činjenica da mu se u tim vraćaju dva veoma bitna košarkaša. Charles Thomas nije igrao u drugom susretu polufinala u Aleksandrovcu zbog povrede, koja je sanirana, pa je ovaj Amerikanac u kombinacijama za sastav. Na parket dvorane u Pecari istrčaće i Hrvoje Puljko kojeg također nije bilo u Aleksandrovcu. Neki kažu da nije imao valjanu radnu dozvolu, a drugi da ga nije bilo zbog privatnih problema, međutim, to je sada nevažno jer je ovaj bek na spisku trenera Širokog.

Susret između Širokog i Igokee na programu je sutra u dvorani na Pecari sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.