Nachbar završio karijeru: Ne osjećam  više želju kao prije

Slovenac najavio kraj

Nachbar završio karijeru: Ne osjećam više želju kao prije

E. Škorić

Nakon 20 godina profesionalne karijere od košarke se oprostio slovenački bivši reprezentativac Boštjan Nachbar.

Još ranije je Nachbar ostavio mogućnost da ovog ljeta završi karijeru, a danas je saopštio kako je stigao do kraja.

"Moja košarkaška karijera je gotova. Nakon dugog razmišljanja shvatio sam da želja za igranjem više nije ista i da su se stvari promijenile. San mi se ostvario, igrao sam za neke velike timove. Hvala svima koji su bili uz mene. Nemoguće je opisati koliko sam volio igrati i koliko sam bio ponosan na svaki tim i svakog saigrača", rekao je Nachbar.

Nachbar je u karijeri igrao za mnoge timove, bio je član Union Olimpije, Pivovarne Laško, Trevisa, Houstona, New Orleansa, New Jerseyja, Efesa, UNICS-a, Brose Basketsa, Barcelone i Seville.

Njega su Rocketsi 2002. godine izabrali kao 15. pik na prvoj rundi NBA drafta, a godinama je bio važan član slovenske košarkaške reprezentacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi