Nadir Mešetović: Došlo je vrijeme za plasman u  viši rang
Gračanica želi plasman u rang više

Kapiten KK Gračanice

Nadir Mešetović: Došlo je vrijeme za plasman u viši rang

E. Dindić

Košarkaši Gračanice odlično su startali na početku nove sezone u A2 ligi Sjever. Prvo su savladali u Tešnju prvog favorita za ulazak u veći rang ekipu Gradine, pa su bez većih problema na svom parketu savladali ekipu Orlovika iz Žepča. Svoj doprinos u pobjedama Gračanice je svakako dao i kapiten ovog tima Nadir Mešetović, momak koji je ponikao u redovima ovog tima.

U Gračanici žele ulazak u play off ove sezone, te nadaju se da bi od iduće sezone mogli da se plasiraju u viši rang.

"Otvorili smo sezonu jako dobro, pobijedili smo u Tešnju ekipu Gradine, te na domaćem parketu ekipu Orlovika. Želimo ove godine da se plasiramo u play-off, te da pokušamo da uđemo u A1 ligu. Veoma smo mladi, ali i uigrani. Zadovoljan sam svojim igrama na početku sezone, nastojim u svakoj utakmici da dam sve od sebe, te da zadržimo fokusiranost na parket do kraja sezone", rekao je Mešetović te dodao:

KK Gračanica želi plasman u A1 ligu iduće sezone

"Ekipa smo koja ima većinu domaćeg kadra, te smatram da je to jedini ispravni put ka cilju. Ponikao sam u ovom klubu igram sam za pionirsku i kadetsku selekciju, sa 16 godina sam igrao A2 ligu za ekipu Slobode, da bih poslije toga proveo tri sezone u ekipi Lukavca u A1 ligi. Nakon te tri sezone vratio sam se u Gračanicu, te nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u veći rang. Vjerujem u ovaj tim i rukovodstvo kluba, te se nadam da ćemo uz podršku naših vjernih navijača na kraju ostvariti željeni cilj", završio je Mešetović.

Sutra je na rasporedu treće kolo A2 lige Sjever, gdje će košarkaši Gračanice na neugodno gostovanje u Banoviće ekipi Litve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi