Najbizarnija kazna u svijetu košarke: Francuz je uradio nešto što Kinezi ne praštaju

Kamera ga 'uhvatila' i nije mu bilo spasa

Najbizarnija kazna u svijetu košarke: Francuz je uradio nešto što Kinezi ne praštaju

Guerschon Yabusele, košarkaš Nanjing Monkey Kingsa kažnjen je od strane Košarkaškog saveza Kine radi bizarnog razloga.

On u susretu protiv Zheijang Golden Bullsa, prema procjeni kineskog Saveza, nije ispoštovao pravila lige jer je tokom inotoniranja himne Kine pognuo glavu.

To mu se nije oprostilo pa je nakon meča kažnjen sa 10 hiljada juana, odnosno 1.500 dolara uz opomenu da se sličan postupak ne ponavlja i da se mora ponašati u skladu s pravilima lige.

Inače, radi se o Francuzu koji je svojevremeno igrao i NBA ligu i to za Boston Celtisce. U sezonama 2017/18 i 18/19 dobijao je po sedam - osam minuta i prosječno bilježio 2,3 poena po meču.

U trenutno klub je stigao minulog ljeta, a ovo mu sigurno neće biti lijepo iskustvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije