Najbolja Teletovićeva utakmica sezone
Ništa novo od Teletovića

ACB liga

Najbolja Teletovićeva utakmica sezone

Mirza Teletović je odigrao najbolju utakmicu ove sezone. Naš reprezentativac je najzaslužniji za novu pobjedu Caje Laboral protiv Manrese (78:69).

U okviru 31. kola ACB lige Teletović je Manresi ubacio 31 poen, te upisao još 4 skoka i 7 blokada. Teletović je ubjedljivo najbolji strijelac ovog kola u najjačoj košarkaškoj ligi Evrope.

Već smo navikli od Teletovića da nas oduševljava dalekometnim šutevima za tri poena, ali večeras je Teletović začepio usta svima onima koji su smatrali da je loš u igri u reketu.

Za dva poena je Mirza šutirao sjajnih 11/14 ili 79 posto, a trice je šutirao 3/7 ili 43 posto. Pored njega najbolji je bio Walter Herman sa 11 poena i 7 skokova, a Jordi Grimau i Larry Lewis su kod Manrese ubacili po 11 poena.

U ostalim utakmicama ovog kola nije bilo većih iznenađenja. Barcelona je slavila protiv Unicaje sa 87:74, a Real Madrid je slavio u gostima kod Granade sa 71:66. Valencia je bila bolja od Đedovićevog Xacobea sa 81:64 bez našeg reprezentativca u sastavu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.