Najbolji Howard i Gasol
Pau Gasol u akciji

NBA igrači sedmice

Najbolji Howard i Gasol

Najbolji igrači NBA lige u protekloj sedmici su dva centra: Pau Gasol, član LA Lakersa i Dwight Howard, košarkaš Orlando Magica.

Španac je do druge uzastopne titule najboljeg u Zapadnoj konferenciji stigao zahvaljujući prosječnom učinku od 20.3 poena, 10.8 skokova i 6.5 asistencija po meču, dok je Howard najbolji na Istoku zahvaljujući 25.5 poena, 15 skokova i 4.3 blokade po utakmici.

"Ovo je neočekivano priznanje s obzirom da u NBA ligi igraju najbolji na svijetu, a nekoliko njih je prošle sedmice bilo iznad svog prosjeka. Sretan sam i radostan", istakao je Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije