Najbolji trenuci sa prethodnih duela Istoka i Zapada

Iako rezultat nije u prvom planu

Najbolji trenuci sa prethodnih duela Istoka i Zapada

Iako rezultat nikada nije bio u prvom planu, utakmice između Istoka i Zapada su imale svoje junake, tragičare, igrače koji su na ovaj ili onaj način obilježili taj susret.

Od prve utakmice 1951. godine do danas. Ipak treba priznati pa reći da su ljubitelji košarke, pogotovo NBA lige na ovim prostorima All Stars utakmice mogli ozbiljnije pratiti tek od kraja osamdesetih godina. Naravno iz godinu u godinu je susret "svih zvijezda" rastao i danas imamo vikend koji sa sobom nudi puno toga.

Prvi susret Istok - Zapad odigran je u Boston Gardenu 2.marta 1951. godine. Istok je slavio 111:94, MVP je bio Ed Macauley poznatiji kao "Easy Ed" igrač Bostona. Bob Petiti i Kobe Bryant su jedina dva igrača sa po četiri MVP naslova.

Oscar Robertson, Michael Jordan i Shaquille O'Neal su po tri puta bili najkorisniji igrači. LeBron je bio najmlađi MVP, (21 godina), Kyrie Irving drugi. Četiri puta se trofej podizala dva igrača. Elgin Baylor i Bob Pettit (1959), John Stockton i Karl Malone (1993), Shaquille O'Neal i Tim Duncan (2000), te O'Neal i Kobe Bryant (2009).

Michael Jordan, LeBron James i Dwyane Wade su ostvarili triple-double, dok je između ostalih Glen Rice u jednoj četvrtini ubacio 20 poena. Magic Johnson je 1984. godine podijelio 22 asistencije. Do 1997. godine igrači su nosili crvene i bijele dresove, a onda do 2003. godine dresove svojih klubova. Neke od utakmica su bile posebne jer su bile posljednje za Birda, Magica Johnsona, Kareema Abdul-Jabbara, Isiha thomasa, Jordana, ali i nekih drugih legendi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.