“Najveći problem je što nema žara”
Vukoičić ne može biti zadovoljan

Vukoičić razočaran pristupom svojih igrača

“Najveći problem je što nema žara”

“Pobjeda Cibone nije ni u jednom trenutku došla u pitanje.”, rekao je Vlada Vukoičić nakon utakmice protiv zagrebčana u Sarajevu.

“Iznenađenje se nije desilo.”, dodao je on. “Cibona je u formi, a iako i oni imaju svojih problema, ekipa uspjeva sa time da se nosi na način da se to ne primjeti na parketu. Mi smo, također, imali dosta problema sa povredama, bolešću i rotacijama u ekipi, ali smo za razliku od gostiju podlegli i dopustili da to utiče na našu igru. Prvenstveno nisam zadovoljan pristupom. Previše lako smo predali utakmicu. Nije bilo dovoljno žara, one borbe koja bi morala biti vildljiva protiv svakog protivnika, na svakom terenu i kod svakog rezultata. To je nešto na ćemo ćemo morati najviše raditi.”, zaključio je strateg Bosne.

Cibona je u Sarajevo stigla sa igračima nezadovoljnim zbog zakašnjelih plata. Oni koji su bili blizu klupe Cibosa mogli su primjetiti čak i odbijanje pojedinih igrača da uđu na teren, ali to se nije previše odrazilo na njihovu igru. Nakon sedme pobjede u nizu u regionalnoj ligi, trener Cibone bio je zadovoljan.

“Početak utakmice je bio odlučujući. Krenuli smo koncentrisano, stvorili zalihu i onda bili dovoljno agilni do kraja da tu zalihu sačuvamo.”, rekao je Perasović. “Bosna je u ranijim sezonama bila jedan od najtežih protivnika za nas. Sarajevo je mjesto iz kojeg smo najteže nosili bodove, ali ovaj put nismo imali velikih problema. Doduše, prošle sezone su imali izvrsnog Ivanovića koji je protiv nas odigrao odlično, a ovaj put njega nije bilo.”

“Sve u svemu zadovoljan sam pobjedom. Pred nama su nova iskušenja i odmah moramo početi razmišljati o narednoj utakmici.”, završio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.