Najveći talenat u SAD-u umjesto koledža odabrao Razvojnu ligu

Jalen Green neće u NCAA

Najveći talenat u SAD-u umjesto koledža odabrao Razvojnu ligu

Midhat Šljivak

Jalen Green, planirani prvi pik NBA drafta za 2021. godinu, odlučio je preskočiti koledž karijeru i potpisao je ugovor s timom iz Razvojne lige.

Green je imao ponude svih većih koledža. Međutim, odlučio je da preskoči NCAA karijeru i od naredne sezone će nastupati za G-League tim koji se osniva u Los Angelesu.

Green je potpisao ugovor po kojem će dobiti 500.000 dolara za sezonu, ali će mu tim platiti i školarinu, kako bi nekad mogao završiti koledž.

"Još uvijek ću moći da se vratim na koledž i završim škokovanje. Tako da nisam baš preskočio koledž, mogu ga završiti kad god to poželim", istakao je Green.

Top Komentari

MostarReds
Green
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi