Nakon Campazza Real ostaje bez još jednog Argentinca?
I Gabriel Deck bi mogao put NBA lige (Foto: EPA)

Gabriel Deck zanimljiv nekim NBA timovima

Nakon Campazza Real ostaje bez još jednog Argentinca?

Facundo Campazzo nedavno je napustio redove madridskog Reala i skoro će se pridružiti Denver Nuggetsima.

No tim iz Madrida mogao bi biti suočen s novim odlaskom košarkaša u NBA ligu.

I to opet Argentinca. Gabriel Deck, sjajno krilo Reala i reprezentacije Argentine već je neko vrijeme na meti pojedinih NBA timova. Decku ugovor s Realom ističe na ljeto no kako kruže glasine, ovaj košarkaš spreman je sam otkupiti ostatak svog ugovora i već se u novoj sezoni u najjačoj ligi svijeta koja počinje 22.12. priključiti nekom NBA timu. Deck na stolu ima i ponudu Reala za produženjem ugovora no on je odluku prolongirao za iduću sedmicu kada će se znati nešto više o njegovoj sudbini u NBA.

Ime tima još nije spominjano ali tijekom prošlog Mundobasketa u Kini bila je aktualna priča kako je pokojni Kobe Bryant bio oduševljen igrama ovog krilnog košarkaša te je navodno Manu Ginobilija 'zadužio' da nagovori Decka da skoro dođe u Los Angeles Lakerse a što će od svega biti vidjet ćemo vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi