Nakon Shveda i Dmitry Kulagin otpao sa spiska ruske reprezentacije
Nova ozljeda u ruskoj reprezentaciji

Nova ozljeda u ruskom timu za Mundobasket

Nakon Shveda i Dmitry Kulagin otpao sa spiska ruske reprezentacije

Košarkaški savez Ruske Federacije jučer je objavio kako Alexey Shved neće nastupiti na predstojećem Mundobasketu u Kini zbog teške ozljede gležnja.

Samo jedan dan kasnije ruska reprezentacija ostala je bez još jednog bitnog košarkaša na vanjskim pozicijama.

Dmitry Kulagin koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Lokomotivu iz Kubana također će propustiti smotru najboljih svjetskih reprezentacija zbog neugodne ozljede oka koju je zadobio na jednom od treninga reprezentacije.

Tako su Rusi uspjeli ostati bez dva igrača iz prve petorke u samo 24 sata i tako bitno umanjiti svoje šanse na Svjetskom prvenstvu na kom će nastupiti u grupi B s Nigerijom, Korejom i Argentinom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi