Nakon velike borbe za život: Preminuo mladi košarkaš Emil Isović
Podršku porodici Isović nakon smrti njihovog sina uputio je i selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić

U bolnici na Havajima

Nakon velike borbe za život: Preminuo mladi košarkaš Emil Isović

M. Šljivak

Dvadesetjednogodišnji košarkaš Emil Isović preminuo je u bolnici na Havajima gdje je bio smješten prethodnih devet dana.

Mladi 21-godišnji švedski košarkaš, koji je igrao za univerzitet Hawaii Pacific, doživio je kliničku smrt na utakmici odigranoj 18. decembra i to nakon što je zadobio udarac u grudi tokom igre.

Ubrzo se nesretni košarkaš srušio na klupi. Ljekari su brzo reagovali, hitno je prebačen u bolnicu, gdje je više od sedam dana trajala borba za njegov život.

Njegovo oživljavanje trajalo je 20 minuta. To je ostavilo ozbiljne posljedice, pluća su mu otkazala, a mozak mu je bio poprilično oštećen. Nažalost, spasa mu nije bilo i Emil je sinoć preminuo.

Isović je porijeklom iz Bijelog Polja u Crnoj Gori. Rođen je 1997. godine u norveškom gradu Kristianstadu, ali je igrao za selekciju Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi