Napad na kuću LeBrona Jamesa
Foto: EPA

Rasističke poruke na kapiji imanja

Napad na kuću LeBrona Jamesa

M. Šljivak

Kuća LeBrona Jamesa u Los Angelesu bila je u srijedu na meti rasista.

Nepoznate osobe su pokušale da provale na imanje koje pripada zvijezdi Cleveland Cavaliersa. Srećom, došli su samo do kapije, gdje su ostavili uvrjedljive i rasističke poruke.

LeBrona i njegovu porodicu su nazvali "crnčugama", a košarkaš Clevelanda je pred veliko NBA finale protiv Golden State Warriorsa govorio o onom šta se desilo.

"Bez obzira koliko novca imate, bez obzira koliko ste poznati i koliko vas ljudi vole, biti crnac u Americi je veoma teško. Trebamo još mnogo toga učiniti kao društvo, a i mi Afro-Amerikanci ćemo još dugo čekati dok se ne budemo osjećali jednakim. Najbitnije je da mi je porodica dobro i to je zaista jedino bitno", rekao je LeBron James.

Kuću u Los Angelesu James je kupio 2015. godine za više od 20 miliona dolara i ovo je prvi incidenta ovakve vrste koji mu se desio u ovom gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi