Napušta li Partizan NLB?

Crno - beli dobili poziv za učešće u Mediteranskoj ligi

Napušta li Partizan NLB?

A. Beganović

Prema pisanju srbijanskog Sportskog žurnala na adresu košarkaškog prvaka Srbije, Partizana, stigao je poziv za učešće u Mediteranskoj ligi.

Partizan je dobio poziv za učešće u Mediteranskoj ligi za čije osnivanje se zalaže nekadašnji predsjednik FIBA Evropa, Jorgos Vasilakopulos. 

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama ligu bi činilo 12 klubova i to Olympiacos, Panathinaikos i Aris iz Grčke, Maccabi i Hapoel iz Izraela, Fenerbahce i još dva kluba iz Turske, te prvaci Bugarske i Kipra, dok bi navodno 12. klub bio iz Katara.

Iz Partizana još uvijek nema nikakvih reakcija na ovu ponudu, no eventualni pristanak beogradske momčadi zadao bi veliki udarac NLB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.