Naši u Turskoj solidni
Preldžić je bio vrlo dobar

BEKO Liga

Naši u Turskoj solidni

Naši igrači u turskom košarkaškom prvenstvu su odigrali vrlo dobro ovaj vikend, a najviše razloga za slavlje imali su Preldžić i Mršić koji su pored dobrih igara slavili pobjedu.

Fenerbahce je bio bolji od Bornove sa 90:69. Emir Preldžić je kod pobjednika upisao 9 poena, 4 asistencije i 2 skoka, dok je Damir Mršić upisao 4 poena, asistenciju i skok. Mirsad Turkcan je sa 19 poena bio najbolji kod Fenera, a Albert Brown sa 21 kod Bornove.

Haris Mujezinović je sa 11 poena i 9 skokova učestvovao u porazu svoje Darusafake od Mersina sa 71:64. Kod pobjednika je Asim Paščanović ostvario double-double učinak (12 poena, 11 skokova).

Banvit je sa 68:61 bio bolji od Oyak Renaulta, a u pobjedničkom timu je Lance Williams upisao 21 poen i 9 skokova, dok je kod Oyaka Nedim Delić upisao 2 poena, skok i asistenciju.

Tri velika favorita Efes Pilsen, Turk Telekom i Galatasaray su slavili nove pobjede, dok je Besiktas porazen, kao i Tofas Nihada Izića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.