Navarro konačno MVP
Navarro je bio najbolji protiv Reala

Euroliga

Navarro konačno MVP

Najveće razočarenje prve dvije utakmice četvrtfinalne serije Eurolige između Real Madrida i Barcelone bio je šuter Barcelone Juan Carlos Navarro. Navarro je u prve dvije utakmice imao prosjek od 7,5 poena po utakmici i 0/10 šut za tri poena.

Ipak, u najvažnijoj utakmici, onoj u Madridu, Navarro je pokazao svoju klasu upisavši protiv najvećeg rivala 24 poena, 4 skoka, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu, što mu je s indexom 29 bilo dovoljno za epitet MVP-a.

Iza Navarra su ostala trojica igrača s indexom 23. Lester McCalebb je bio najzaslužniji za pobjedu Partizana nad Maccabijem, Ante Tomić je bio prvo ime Reala, a Josh Childress jedina svjetla tačka u porazu Olympiakosa od Prokoma.

Najbolji strijelac trećih utakmica četvrtfinala je Juan Carlos Navarro sa 24 poena, dok je najbolji skakač centar Prokoma Jan Hendrik Jagla s 9 skokova. Miloš Teodosić je s 9 asistencija najbolji asistent kola, Lester McCalebb s 5 lopti najbolji kradljivac. Bloker kola je Stephane Lasme iz Maccabija koji je svojim bivšim suigračima „zalijepio“ tri blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.