Navijač Spursa tužio Pachuliju zbog povrede Leonarda
Foto: EPA

Tvrdi da je bilo namjere

Navijač Spursa tužio Pachuliju zbog povrede Leonarda

M. Šljivak

Jedan navijač San Antonio Spursa odlučio je tužiti gruzijskog košarkaša Zazu Pachuliju zbog povrede Kawhija Leonarda.

Prva zvijezda tima iz Texasa Kawhi Leonard, povrijedio se u prvom susretu finala Zapadne konferencije protiv Golden State Warriorsa i to nakon što je skočio na nogu gruzijskog centra.

Mnogi smatraju da je  Pachulia namjerno postavio nogu kako bi povrijedio najboljeg košarkaša protivničkog tima, a jedan navijač Spursa ga je zbog toga i tužio.

On je u tužbi naveo kako tuži Pachuliju za namjerno povrjeđivanje protivnika, te za namjerno rušenje kvaliteta protivnika i šanse da protivnik bude kompetitivan.

Tužba je podnijeta u Bexar County distriktu u Texasu i uskoro će stići i na adresu Gruzijca.

Bez Kawhija Spursi zaista izgledaju nemoćno. Nakon povrede su u prvom meču ispustili 25 poena prednosti, dok su u drugom susretu od Warriorsa potpuno razbijeni za 2:0 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi