Navijači Galate fanovima Maccabija: Maccabitch!

Nisu dugo čekali na odgovor

Navijači Galate fanovima Maccabija: Maccabitch!

Navijači Galatasaraya nisu propustili priliku da odgovore fanovima Maccabija na transparent koji je istaknut na meču 7. kola TOP 16 faze košarkaške Eurolige. 

Ipak, za razliku od navijača izraelskog kluba pristalice turskog tima bile su vulgarnije.

Iako u pomenutom 7. kolu TOP 16 faze Eurolige Maccabi nije igrao sa Galatom, već sa berlinskom Albom, ova utakmica poslužila je navijačima izraelskog kluba da pošalju poruku pristalicama Galatasaraya, a sve u svjetlu međusobnog susreta dva tima koji je odigran prije više od 10 dana.

Na tribinama Makabijeve dvorane razvijen je transparent na kojem je pisalo "GalatasaCRY" čime su navijači turskog kluba okarakterisani kao plačljivci. Na odgovor Turaka, koji je bio dosta vulgarniji nije se trebalo dugo čekati, ali među najvatrenijim navijačima svih klubova svijeta to je je sasvim uobičajena stvar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.