Pao rekord na All-Staru, Jokić i Dončić svojim pristupom iznenadili sve

Team Giannis uspješniji od Team LeBrona

Pao rekord na All-Staru, Jokić i Dončić svojim pristupom iznenadili sve

A. Čaušević

NBA All-Star utakmica igran u Salt Lake Cityju donijela je novi rekord i to po broju poena jednog košarkaša. Team Giannis je bio uspješnji od Team LeBrona rezultatom 184:175. 

Laskavu titulu najboljeg igrača egzibicione utakmice odnio je Jayson Tatum koji je postigao 55 poena i postavio novi rekord. Prethodni je držao Anthony Davis sa tri poena manje.

Utakmica koja okuplje samu kremu NBA košarke je sasvim očekivnao bila otvorena i bez odbrana što na kraju govori i broj postignutih poena.

Antetokounmpo i nije previše igrao zbog povrede, tačnije na parketu je proveo samo 20 sekundi. Razlog je povreda desnog zgloba ruke, ali su igrači koje je birao ipak odnijeli trijumf.

Nikola Jokić i Luka Dončić su iznenadili apsolutno sve svojom odlukom da pokažu kako uopšte nisu zainteresovani za ovaj meč. Postigli su po četiri poena.

"Nisam bio iznenađen. Ni ja ne bih izabrao sebe, nisam igrač za ovakve utakmice", kazao je Jokić nakon utakmice.

Oglasi

Iako je najkorisniji igrač lige u većini parametara na draftu prije utakmice Srbin je izabran tek kao sedmi pik i to u posljednjoj rundi prije Laurija Markkanena.

Raspoložen za igru bio je košarkaš Utah Jazza Donovan Mitchell koji je pred domaćom publikom ubacio 40 poena, ostvario 10 asistencija i dodao četiri skoka.

Jedini igrač koji nije ubacio niti jedan koš na utkamici bio je playmaker Sacramento Kingsa De‘Aaron Fox.

LeBronov tim predvodio je Jaylen Brown s 35 poena i 14 skokova, Kyrie Irving je ubacio 32 poena, isto kao i Joel Embiid, dok je  James završio na 13 poena.

Domaćin narednog All-Stara 2024. godine bit će Indiana Pacersi i njihova Gainbridge Fieldhouse dvorna kapaciteta 19.000 sjedećih mjesta.

Top Komentari

ViniJr
Donovan Mitchell igra u Clevelandu, malo istaživačkog novinarstva ti ne bi škodilo. Al ko bi onda istrazivao Wandu, Dilettu i ostale kurave ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi