Ni Nurkić, ni Jokić, ni Dončić - Sinoć su u NBA blistala druga dva ex-Yu košarkaša!
SInoć je igrano osam utakmica u NBA ligi.

Igrano osam mečeva

Ni Nurkić, ni Jokić, ni Dončić - Sinoć su u NBA blistala druga dva ex-Yu košarkaša!

E. Ganibegović

U noći za nama igrano je osam utakmica u NBA ligi. Blistala su dva igrača s prostora bivše Jugoslavije, no nije igrala standardna trojka Nurkić - Dončić - Jokić.

Košarkaši Atlanta Hawksa su na domaćem terenu bili bolji od Cleveland Cavaliersa rezultatom 112:101.

Iako su domaći imali prednost gotovo cijelu utakmicu, Cavaliersu nakon treće dionice stižu do vodstva od dva razlike, ali su onda "ugašeni" u posljednjoj četvrtini.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović predvodio je Atlantu s 23 poena, dva skoka i šest asistencija. I Bey je imao 23 poena, uz osam skokova.

Kod gostiju se istakao Allen koji je imao double-double učinak od 18 poena, 19 skokova i tri asistencije.

Chicago Bullsi su na vrućem gostovanju kod Utah Jazza upisali pobjedu rezultatom 117:119, a jedan od najboljih igrača kod gosticu bio je Crnogorac Vučević.

Oglasi

On je imao double-double učinak od 23 poena, 12 skokova i dvije asistencije, a Bullse je predvodio DeRoyan s 29 poena, šest skokova i sedam asistencija te je bio prvo ime utakmice.

Predvođenio Curryjem koji je ubacio 29 poena Golden State Warriorsi su rezultatom 125:90 na svom terenu razbili Milwaukee Buckse.

Svakako da treba izdvojiti još i partiju Foxa. S 44 poena, te po četiri skoka i asistencije je predvodio Sacramento Kingse do pobjede u Los Angelesu protiv Lakersa.

NBA liga:

Washington Wizards - Orlando Magic 109:119
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 112:101
Houston Rockets - LA Clippers 116:122
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 109:115
Utah Jazz - Chicago Bulls 117:119
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 125:90
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 120:128
LA Lakers - Sacramento Kings 120:130

Top Komentari

HamzaVojvoda
joj sta bi crnjama radili da je Yuga i sada pamet bi im izbili ne bi znali sta ih je snaslo na olimpijadi bi bilo chuna dream team
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi