COVID memorandum u NBA ligi: Igrači koji ne budu vakcinisani bit će pod oštrim mjerama
FOTO: EPA

Rukovodstvo lige donijelo odluku

COVID memorandum u NBA ligi: Igrači koji ne budu vakcinisani bit će pod oštrim mjerama

H. Zilić
Teme:

Nova sezona NBA lige bliži se svom početku, a rukovodstvo je spremilo mjere za igrače koji se ne žele vakcinisati protiv koronavirusa.

Tako je spremljen memorandum prema kojem igrači koji ne budu vakcinisani neće moći jesti sa saigračima i morat će držati distancu u svlačionici, tačnije tek se mogu presvući i tuširati kad ostali završe.

Pored toga, posebna pravila vrijede u New Yorku i San Franciscu gdje košarkaši neće nikako moći u dvorane ako nisu vakcinisani, tačnije ekipe ih neće moći uvrstiti za roster utakmica koje se budu igrale u pomenutim gradovima.

Ovo već stvara problem Golden Staetu i Brooklynu obzirom da se Wiggins i Irving ne žele vakcinisati pa će propustiti domaće utakmice svojih ekipa.

Pored toga, svi igrači će sedam dana prije početka lige morati boraviti u karantinu, a provjeravat će ih klupski medicinski tim koji će izvještaje predati rukovodstvu lige.

NBA je također ranije donijela odluku da će klubovi biti primorani oduzimati novčana primanja igračima za one mečeve koje propuste zbog vakcinacije.

NBA je donio oštre mjere i stavio zdravlje ispred svega, a nije isključeno da i ostale lige prate ovaj COVID memorandum.

Promo

Top Komentari

makelele
Pod tiraniju
1 0
roki-rokic
haaaaahhhh pisarije
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi