NBA draft 2013 će se održati u Brooklynu

NBA draft 2013 će se održati u Brooklynu

Midhat Šljivak

Ovogodišnji NBA draft biće po prvi put u historiji održan u Brooklynu, a domaćin će biti dom Brooklyn Netsa Barclays Centar.

Draft će se ove godine održati 27. juna, a već od 22. maja će biti u prodaju puštene karte za one koje žele prisustvovati biranju mladih košarkaša u NBA ligu. Ovu vijest je potvrdio i komesar NBA lige David Stern.

"Uzbuđeni smo što će se NBA draft održati u Brooklynu. Imaju dvoranu koja ispunjava sve moguće uslove, a i mnogi vrhunski košarkaši koji su draftovani u prošlosti dolaze upravo iz Brooklyna", rekao je Stern.

NBA draft je dosad održavan na ukupno 10 mjesta tokom historije, a ovo je prvi put da će domaćin biti Brooklyn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije