Noć za historiju u NBA ligi

Petorica sa triple-double učincima

Noć za historiju u NBA ligi

E. Škorić

Čak pet košarkaša upisalo je triple-double tokom protekle večeri na NBA parketima.

Dvocifrene brojeve poena, asistencija i skokova imali su Julis Ranlde iz New York Knicksa, James Harden iz Brooklyn Netsa, Domantas Sabonis iz Indiana Pacersa, Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa i Russell Westbrook iz Washington Wizardsa.

Rande je protiv Oklahome u 119:97 pobjedi ubacio 26 poena uz po 12 skokova i asistencija. Ujedno mu je to bio rekord karijere po broju asistencija.

Harden je protiv Detroita u 100:95 pobjedi ubacio 24 poena uz po 10 skokova i asistencija. Sabonis je imao 22 poena, 13 skokova i 10 asistencija u trijumfu nad Phoenixom (122:11), dok je Giannis ubacio 33 poena uz po 11 skokova i asistencija protiv Wizardsa, koje je predvodio Westbrook sa 42 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi