NBA igrači su većinom u grupi C

Jovanović oprezan pred Euroligu

NBA igrači su većinom u grupi C

U četvrtak će u okviru prvog kola Eurolige na parket i košarkaši Partizana, koji će u svojoj dvorani dočekati Anadolu Efes.

Beogradski klub je prema ulaganjima, ali i prema kvalitetnim rezultatima sistem koji bi mnogi prekopirali. Rasadnik talenata i iznenađujućih rezultata, opet će morati opravdati očekivanja navijača. Vlade Jovanović je svjestan tog bremena i prije početka takmičenja je iznio svoja razmišljanja o sljedećim evropskim nastupima crno-belih.

"Neću da pretjerujem, ali neću da budem i nepošten prema ljudima sa kojima radim i prema navijačima koje neizmjerno cijenim, te da kažem kako ćemo proći u Top-16. Mi imamo obavezu da pobjedimo samo Spirou i to ne potcjenjujući njihov kvalitet", rekao je Vlade te dodao.

"Naravno, ja ne tražim alibi. Naše zalaganje će da bude isto, i na strani i kod kuće. Uz našu publiku probaćemo da budemo što bolji. Da li će to biti dovoljno? Vidjećemo."

"Isto pričam od izvačenja grupa prije tri mjeseca. Naša grupa je najjača u Euroligi, a sada je još jača od početka lockouta. Od tada je većina NBA igrača završila u našoj grupi".

Grupa C je stavljena od ovih timova: Real, Maccabi, Anadolu Efes, Belgacom Spirou, Emporio Armani Milan i Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.