Lekcija za Luku Dončića i Maverickse

Težak poraz Mavsa

Lekcija za Luku Dončića i Maverickse

E. Škorić

Dallas Mavericksi su protekle večeri ugostiti Golden State Warriorse, ali su doživjeli težak poraz rezultatom 147:116.

Iscrpljeni Mavsi bili su potpuno razbijeni od bivšeg NBA prvaka, kojeg je predvodio Oubre sa čak 40 poena ik osam skokova, dok je Curry ubacio 28 uz šest asistencija. Oubreu je to bio rekord karijere i dokazao je najzad da može dostojno zamijeniti povrijeđenog Klaya Thompsona.

Luka Dončić je brojao do 27, a uz to je imao po šest skokova i asistencija.

U derbiju večeri Houston Rocketsi su sa 114:93 savladali Denver Nuggetse uz 27 poena i po 10skokova i asistencija LeBrona Jamesa, dok je Dennis Schroder ubacio 21 poena. Murray je ubacio 20 kod gostiju, Morris 16, Green 14, a Jokić 13 uz 10 skokova.

Portland je odigrao još jedan meč bez Jusufa Nurkića, Lillarda ali i CJ McColluma, pa je u Philadelphiji dobio 76erse sa 121:105. Dobre partije igrača iz drugog plana, Trenta i Anthonyja. Prvi je ubacio 24, drugi 22 poena. Kanter je također bio sjajan sa 17 poena i 18 skokova. Embiid je predvodio domaćina sa 37 poena.

Houston Rocketsi su u Memphisu slavili sa 115:103, a predvodio ih je Wall sa 22 poena, dok je Gordon ubacio 20, a Tate 19 poena.

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Da je NEKI NAS igrac izgubio sa statistikom Doncica, naslov bi ovako glasio..SJAJAN U PORAZU..a ne ovako NEKA LEKCIJA, bla bla..Samo ISTINA..
2 5
Miskolizac
Ovaj novinar pijan pisao text, nista napisat kako treba i svejedno dobije placu. Boze sacuvaj.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi