Dva grada imaju velike šanse da dobiju NBA tim
Foto - Screenshot

Proširenje od 2024. godine

Dva grada imaju velike šanse da dobiju NBA tim

M. Šljivak

NBA liga ozbiljno planira proširenje u narednim godinama, a prvi čovjek najjače košarkaške lige svijeta Adam Silver saopštio je imena dva grada koji su veoma interesantna tržišta.

Nakon gotovo dvije decenije i dolaska Charlotte Bobcatsa u ligu, očekuje se da bi u naredne dvije godine NBA mogao da se odluči na proširenje lige za još dva tima.

Tako bi nakon 2024. godine NBA timove mogli dobiti Seattle i Las Vegas. To su dva velika tržišta za koje NBA ima interes.

"Nema dileme da bi Seattle bio veliko tržište, Las Vegas isto. Obje zajednice imaju dvorane koje su istinska umjetnost", saopštio je Adam Silver.

Seattle je franišzu imao od 1967. do 2008. godine. U ovom gradu su stanovali čuveni SuperSonicsi koji su potom prešli u Oklahoma City i postali su Thunder.

Mnogi NBA fanatici pate za čuvenim SuperSonicsima i bit će veoma interesantno vidjeti hoće li ovo ime i vratiti ako se osnuje nova franšiza.

Među gradovima kandidatima da dobiju tim još su Louisville i Kansas City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi