Curry i Warriorsi šokirali Lakerse, Harden i Durent se provukli protiv Bucksa
Foto: EPA

NBA liga

Curry i Warriorsi šokirali Lakerse, Harden i Durent se provukli protiv Bucksa

S. Grebović

Sinoć je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano pet mečeva, među kojima se izdvajaju dvoboji Los Angeles Lakersa i Warriorsa, te Brooklyn Netsa i Milwaukee Bucksa.

U duelu Brookylna i Milwaukeea viđen je pravi revolveraški obračun i to Hardena i Duranta sa jedne, te Giannisa Antetokounmpa sa druge strane.

Grčki košarkaš i Harden su ubacili po 34 poena, dok je četiri manje ubacio Durant. Na kraju su domaći imali više znanja i sreće i tako trijumfom 125:123 vezali četvrtu pobjedu sezone, dok su gosti ovim porazom prekinuli niz od četiri pobjede.

Drugi derbi večeri odigran je u Staples Centru gdje su prvaci dočekali Golden State koji je iznanđujuće slavio sa 115:113. 

Goste je predvodio ko drugi nego fenomenalni Steph Curry koji je ubacio 26 koševa, dok je na drugoj strani neraspoloženi James ubacio 'samo' 19, a osim toga promašio je šut za pobjedu sa zvukom sirene, što je njegov tim na kraju i koštalo poraza.

U ostalim mečevima Toronto je bio bolji od Dallasa sa 116:93, Chicago od Houstona 125:120, dok je Miami na svom parketi savladao Detroti Pistonse, bilo je 113:107.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi