Triple-double Butlera, Melo junak Portlanda, Curry opet šuterski raspoložen

NBA liga

Triple-double Butlera, Melo junak Portlanda, Curry opet šuterski raspoložen

Edmir Škorić

Protekle večeri odigrano je pet mečeva u NBA ligi.

Miami Heat je u Houstonu slavio protiv Rocketsa sa 101:94 uz triple-double Jimmyja Butlera, koji je uz 27 poena imao po 10 skokova i asistencija. Pobjedi je s 21 poenom iz drugog plana doprinio Strus. Gordon je sa 17 poena bio najefikasniji igrač domaćeg tima.

Carmleo Anthony je bio junak Portlanda u 118:114 pobjedi nad Philadelphijom 76ersima. Carmelo Anthony je pogađao ključne šuteve, na kraju je ubacio 24 poena, dok je Damian Lillard ubacio 30. U gostujućim redovima Joel Embiid je ubacio 35 poena uz 9 skokova.

U okršaju Golden Statea Warriorsa i Orlando Magica briljirao je Steph Curry sa 40 poena i osam skokova te pet asistencija. Kod Magica, koji je poražen sa 111:105, Nikola Vučević je ubacio 25 poena uz 13 skokova. Zapažene partije u tom duelu odigrali su i Wiggins kod Warriosa sa 21 poenom, te Ross i Bacon sa po 20 poena na drugoj strani.

Boston je sa 120:106 savladao Toronto Raptorse, dok je Indiana sa 111:95 trijumfovala u Detroitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi