Novi poraz Denvera, Brooklyn siguran, Memphis priredio iznenađenje

NBA liga

Novi poraz Denvera, Brooklyn siguran, Memphis priredio iznenađenje

E. Škorić

Košarkaši Denvera upisali su novi poraz unatoč novom doubleu-doubleu Nikole Jokića.

Nuggetsi ove sezone igraju dosta promjenjivo, pa je tako stigao 15. poraz i to na domaćem parketu od Washington Wizardsa rezultatom 112:110.

Murray je ubacio 34 poena, Jokić 24 uz 11 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne popraz. Na drugoj strani Bradley Beal je ubacio 33, a Hachimura 20 poena. Westbrook je došao do novog triple-doublea pošto je uz 16 poena imao po 10 skokova i asistencija.

Milwaukee Bucksi su sa 129:125 savladali New Orleans Pelicanse. Antetokunmpo je ubacio 38 poena uz 10 skokova, dok je Zach Williamson na drugoj strani ubacio 34 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Memphis Grizzliesi su priredili iznenađenje, pa su sa 122:94 dobili Los Angeles Clipperse. Jones s 20 i Brooks s 19 poena predvodili su domaću momčad do pobjede, dok je kod gostiju Kawhi Leonard sa 17 bio najefikasniji.

New York Knicksi su ubacili 140 poena protiv Sacramento Kingsa (140:121), dok je Brooklyn očekivano slavio nad Orlandom - 129:92. Irving je ubacio 27, a Harden 20 poena. Na drugoj strani Vučević je ubacio 28 poena uz 12 skokova.

U jednom od zanimljivijih duela večeri, Philadelphia je sa 111:97 pobijedila Dallas Maverickse. Dončić je ubacio 19 poena, a najefikasniji akter meča bio je centar 76ersa Joel Embiid koji je ubacio 23 poena.

Promo

Top Komentari

RASanticeva
Skoricu nesreco moja nije Zach Williamson nego Zion...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi