Sjajno izdanje Nurkića, Beal brojao do 50, Curry stao na 49, novi TD Westbrooka

NBA uzbuđenja

Sjajno izdanje Nurkića, Beal brojao do 50, Curry stao na 49, novi TD Westbrooka

E. Škorić

U noći sa subote na nedjelju na NBA parketima odigrano je šest utakmica.

Portland je ostvario novu pobjedu, pošto je na svom parketu sa 124:102 bio bolji od San Antonio Spursa. Bila je to treća uzastopna pobjeda za TrailBlazerse, koji koračaju ka play-offu.

Damian Lillard je ubacio 30 poena uz osam asistencija i on je bio prvi igrač meča, dok je CJ McCollum ubacio 27 poena. DeMar DeRozan je na drugoj strani ubacio 20 poena. Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić ubacio je 17 poena uz devet skokova i pet asistencija te je imao jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu.

Sjajan meč viđen je u Indanapolisu gdje su Pacersi tek nakon produžetaka poraženi od Washington Wizardsa. Favorizovani gosti dobili su meč sa 133:132, nakon što je prethodno duel završio sa 124:124.

Bradley Beal je ubacio čak 50 poena, a LeVert kod domaće momčadi 35 poena. Russell Westbrook stigao je do novog triple-doublea. Imao je 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija.

Steph Curry je ubacio 49 poena u trijumfu Golden State Warriorsa protiv otpisane Oklahome (136:97). Utah Jazz je slavio protiv Houston Rocketsa sa 124:116, a očekivano je Philadelphia uz 29 poena Embiida dobila Detroit Pistonse (118:104).

Svakako meč večeri odigran je u Denveru gdje su Brooklyn Netsi sa 125:119 porazili Nuggetse. Durant je imao 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a Irving 31 poen. Nikola Jokić nastavio da pruža sjajne partije, pa je ubacio 29 poena uz sedam skokova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi