'Brada' za pobjedu 76ersa

Sjajna noć za Hardena

'Brada' za pobjedu 76ersa

M. Šljivak

Philadelphia 76ersi savladali su na svom parketu Miami Heat 116:108 i izjednačili su polufinalnu seriju Istočne konferencije NBA lige na 2-2.

Tim Doca Riversa odigrao je odlično, posebno drugo poluvrijeme, gdje je konačno proradio i James Harden koji je na kraju riješio pitanje pobjednika.

Nakon poprilično izjednačene prve dionice u kojoj se nijedan tim nije značajno odvojio, 76ersi su ti koji rade prvu značajniju prednost. Tokom druge dionice imali su plus 10 u jednom trenutku, a na odmor odlaze s osam poena prednosti, 64:56.

U nastavku meča domaći tim kontroliše rezultat. Iako je Heat bio konstantno blizu James Harden nije dozvolio preokret. S četiri trojke i ukupno 16 poena u posljednjoj četvrtini završio je Heat i donio je svom timu pobjedu.

Uzaludan je tako bio učinak Jimmyja Butlera kod Miamija. On je meč završio s 40 poena, ali je podršku imao samo u Bamu Adebayu koji ja ubacio 21.

James Harden je ubacio 31 poen, dodao je devet asistencija i sedam skokova, a dobru noć imao je i Joel Embiid s 24 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi