NBA na nogama: Jusuf Nurkić spektakularnom blokadom zaustavio Anthonyja Davisa

Strašna "banana"

NBA na nogama: Jusuf Nurkić spektakularnom blokadom zaustavio Anthonyja Davisa

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su pobijedili New Orleans Pelicanse sa 128:112, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić ponovo je odigrao odličnu partiju.

Nurkić je na parketu proveo nešto više od 26 minuta i još jednom je uspio meč završiti s double-double učinkom. Bh. košarkša je postigao 15 poena, te je upisao 12 skokova, a uz sve to dodao je još pet asistencija i dvije blokade.

Upravo je blokada ono o čemu se najviše piše na društvenim mrežama, a u centru pažnje nalaze se Jusuf Nurkić i Anthony Davis. NBA na zvaničnoj stranici piše da je to jedna od najboljih blokada našeg košarkaša otkad igra u ovoj ligi i izgleda zaista brutalno.

Pelicansi su pokušali odigrati alley-oop, no Nurkić je pročitao njihovu namjeru. Baš kad je Davis htio da loptu zakuca u koš pojavio se bh. košarkaš koji mu je "opalio" strašnu "bananu".

Top Komentari

gumenakita
NBA na nogama,koji glup naslov,odlicna blokada Nurkica bi bilo normalno,poslijeratni novinari vecinom papci
0 1
ratip irats
Bravo majstore...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi