Nije pomogla ni Jokićeva brutalna partija: Golden State eliminisao Denver
FOTO: EPA

Milwaukee također u konferencijskom polufinalu

Nije pomogla ni Jokićeva brutalna partija: Golden State eliminisao Denver

Haris Zilić

Nastavljen je NBA play off, a sinoć smo dobili još dva učesnika konferencijskih polufinala.

Na zapadu, Golden State Warriorsi su sa 4:1 eliminisali Denver Nuggetse.

Ratnici su sinoć u petom meču slavili rezultatom 102:98 u vrlo zanimljivoj utakmici, a prva violina Golden Statea bio je Curry sa 30 poena, pet skokova i pet asistencija.

Denveru nije pomogla ni još jedna brutalna partija Nikole Jokića koji se zaustavio na učinku od 30 poena, 19 skokova i osam asistencija.

Na istoku dalje idu Milwaukee Bucksi koji su također sa 4:1 u seriji bili bolji od Chicago Bullsa.

U sinoćnjem petom duelu Bucksi su bili ubjedljivi sa 116:110 za ukupan trijumf u seriji.

Kod pobjedničke ekip najbolji pojedinac je bio Antetokounmpo sa 33 poena, devet skokova i tri asistencije, a odličnu partiju sa double-double učinkom imao je Portis koji je ubacio 14 poena uz 17 skokkova.

Kod Bullsa double-double učinak imao je Vučević sa 19 poena, 16 skokova i dodao je šest asistencija, ali Bullsima je to na kraju bila slaba utjeha.

Top Komentari

Dugi
Djaba Jokicu toliko poena kad je to sve jalovo. Nema rezultata, nema pobjeda! Oni ga crni panteri pojedu pod njegovim kosem!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi