Dončić ostavio Dallas u životu
FOTO: EPA

Ništa od "metle" na zapadu

Dončić ostavio Dallas u životu

H. Zilić

Nećemo ipak vidjeti "metlu" u finalu play offa zapadne konferencije NBA lige.

Dallas Mavericksi sinoć su u trećem meču finalne serije savladali Golden State Warriorse rezultatom 119:109.

Mavericski su odigrali odličan meč u kojem su imali i prednost od 27 poena. U posljednjem periodu Ratnici su se pokušali probuditi, četvrtu četvrtinu su dobili sa čak 20:39, ali to je bilo dovoljno da se ublaži poraz za konačnih 119:109.

Tako je Dallas ostao u životu i gledat ćemo i peti duel u finalu zapada.

Luak Dončić je bio prva violina Dallasa u sinoćnjem duelu, koji je okončao sa double-double učinkom od 30 poena, 14 skokova, dodao je i devet asistencije te sasvim zasluženo ponio epitet za igrača utakmice.

Dončić je imao pomoć i u Finney-Smithu koji je susret završio sa učinkom od 23 poena, šest skokova i dvije asistencije.

U redovima poraženih Warriorsa raspoložen je bio Curry sa 20 poena, pet skokova i osam asistencija, pratio ga je Kuminga sa 17 poena, osam skokova i jednom asistencijom.

Pet duenl finalne serije na zapadu na rasporedu je 27. maja.

Podsjetimo u finalu istočne konferencije dosta je uzbuđenja, a nakon četiri utakmice Miami Heat i Boston Celticsi poravnati su s omjerom 2-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije