Nurkić se lagano zagrijava za novu sezonu: Portland za dva dana igra zanimljivu utakmicu

Poraženi u pripremnom meču od LA Clippersa

Nurkić se lagano zagrijava za novu sezonu: Portland za dva dana igra zanimljivu utakmicu

H. Zilić

U toku su pripremne utakmice za novu NBA sezonu.

Na parketu sinoć su bili i Portland Trail Blazersi koji su poraženi od LA Clippersa sa 102:97 u vrlo zanimljivoj i izjednačenoj utakmici.

Jedna ovako jaka i uzbudljiva utakmica dobro je došla ekipama u pripremama pred start nove sezone.

Priliku za igru dobilo je dosta igrača kod oba tima, a glavne zvijezde se lagano zagrijavaju za prave izazove.

Tako je u dresu Portlanda naš Jusuf Nurkić na parketu proveo 21 minutu i jedan skok mu je nedostajao za double-double učinak.

Nurkić je susret završio sa 13 poena, devet skokova i jednom asistencijom. Kod Portlanda Lillard je ubacio 16 poena, a Grant je meč završio sa 14 poena.,

Oglasi

U redovima Clippersa Coffey se zaustavio na 15 poena, dobru partiju je imao Goerge sa 12 poena i sedam skokova, dok je Ivica Zubac susret okončao sa osam poena i dva soka.

Portland već za dva dana očekuje zanimljiva utakmica. Blazersi se će biti jedan od NBA timova koji će imati i mini evropsku turneju, a 7. oktobra igraju meč protiv izraelskog Maccabi Reanana.

Nakon toga Nurkić i društvo imaju dva pripremna meča protiv Sacramenta i Golden Statea.

Novu NBA sezonu Portland Trail Blazersi otvaraju 20. oktobra protiv Sacramento Kingsa, a dva dana kasnije igraju protiv Phoenix Sunsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi