NBA potvrdila: All Star utakmica igrat će se 7. marta u Atlanti
Foto: EPA

Kako stvari stoje, igrat će se samo utakmica, bez takmičenja u trojkama i zakucavanjima

NBA potvrdila: All Star utakmica igrat će se 7. marta u Atlanti

NBA karavana je prva u svijetu sporta, bareš što se tiče relevantnijih liga, obustavila natjecanja zbog koronavirusa. 

Regularna sezona počela je već krajem decembra a utakmice se odigravaju ( ili ne odigravaju) uz manje ili veće probleme.

Nekoliko puta se već desilo da timovi igraju utakmice sa samo s po 7, 8 igrača u rosteru a mnoštvo utakmica odgođeno je zbog velikog broja inficiranih košarkaša. Ipak, NBA utakmice se igraju, u nekim dvoranama se vidi pokoji gledatelj, negdje potpuno bez publike, ovisno o zakonima u američkim saveznim državama. Čelništvo lige objavilo je kako će se ove godine ipak odigrati i All Star utakmica i to 7. marta u Atlanti.

Zasada je plan da se odigra samo utakmica, a natjecanja u zakucavanjima i trojkama, te skills challenge će sačekati neko bolje vrijeme, iako postoji mala vjerojatnoća da se i ta odluka promijeni ako epidemiološka situacija to dozvoli. Kako god, svakako ćemo gledati jedan od najčudnijih All Star vikenda ikada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi