Jusuf Nurkić se vratio, Portland nastavio s pobjedama, ali ponovo je glavna NBA priča Luka Dončić
Jusuf Nurkić je dobio ograničenu minutažu u povratničkom meču te je igrao samo 15 minuta

NBA liga

Jusuf Nurkić se vratio, Portland nastavio s pobjedama, ali ponovo je glavna NBA priča Luka Dončić

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su protekle noći na svom parketu San Antonio Spurse rezultatom 117:110, a nakon sedam dana pauze na parket se vratio bh. košarkaš Jusuf Nurkića.

Portland Trail Blazersi su do 10. pobjede u sezoni došli protiv San Antonio Spursa. Bilo je 117:110, a određene minute je nakon povrede odigrao i Jusuf Nurkić.

Nurkić je odmarao proteklih sedam dana, a Chauncey Billups je odlučio da mu u ovom meču limitira minute, pa je Bosanska zvijer odigrala samo 15 minuta.

U tom periodu Jusuf je uspio ostvariti sasvim solidne brojke od devet poena (4/9 iz igre), uhvatiti pet skokova i podijeliti jednu asistenciju.

Jerami Grant je kod Trail Blazersa bio najefikasniji s 29 poena i osam skokova, Simons je dodao 23, a Lillard 22 poena.

Austrijanac je Jacob Poeltl je kod Spursa dominirao pod koševima pa je tako za 32 minuta ubacio 31 poen uz 14 skokova i pet asistencija.

Oglasi

Portlandu je daklje ovo 10. pobjeda u sezoni i tim iz Oregona je vodeći tim Zapadne konferencije s omjerom 10-4. Spursi imaju omjer 6-9.

Dallas Mavericksi su sa 103:101 savladali Los Angeles Clipperse uz još jednu fenomenalnu partiju Luke Dončića.

Slovenački košarkaš predvodio je tim iz Texasa s 35 poena, 11 skokova i pet asistencija uz pogođenu nevjerovatnu trojku na 30-ak sekundi prije kraja meča.

NBA rezultati:

New Orleans - Memphis 113:102
Dallas - LA Clippers 103:101
Utah- New York Knicks 111:118
Portland - San Antonio 117:110
Sacramento - Brooklyn 153:121

Top Komentari

Zulfikar
Najbolji bijeli igrac ikada.
2 0
user1666374721
Pa šta je tu za šokove normalna stvar za Dončića
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi