Nurkić i ekipa ovog puta bez šanse u Arizoni

NBA liga

Nurkić i ekipa ovog puta bez šanse u Arizoni

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su protekle noći na gostovanju kod Phoenix Sunsa rezultatom 102:82. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je kao i ostatak ekipe odigrao poprilično skromniju utakmicu nego dan ranije kada je njegov tim protiv istog tima slavio pobjedu 108:106.

Portland Trail Blazersi su doživjeli treći poraz sezone, a ovog puta su od njih uspješniji bili Phoenix Sunsi rezultatom 102:82.

Za razliku od petka kada su Jusuf Nurkić i ekipa upisali trijumf u Arizoni, ovog puta Sunsi su lagano došli do pobjede na svom parketu.

Izuzev uvodnih minuta koje su bile izjednačene ostatak meča u potpunosti pripada domaćim košarkašima, pa je tako već u prvoj dionici stvorena razlika od devet poena, 35:26.

Prednost se iz napada u napad povećavala u drugoj dionici. Nije Portland imao odgovor na igru Sunsa i do odmora je bio u zaostatku od 21 poena, 61:40.

Povratka u meč za Trail Blazerse nije bilo. Sunsi su bez problema čuvali prednost, razlika je išla i do maksimalnih plus 29, a na kraju je završeno s plus 20 u korist domaćeg tima.

Oglasi

Jusuf Nurkić je u ovom meču na parketu proveo gotovo 23 minute i imao je sasvim solidan učinak od osam poena i sedam skokova uz četiri ubačena šuta iz osam pokušaja.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je Devin Booker iz Sunsa s 24 poena, 15 je ubacio Chris Paul, dok je kod Portlanda Jerami Grant ubacio 14, a Sharpe 13 koševa.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti još jedan sjajan nastup srbijanskog centra Nikole Jokića koji je promašio samo jedan šut u pobjedi Denver Nuggetsa protiv San Antonio Spursa 126:101.

Jokić je za 27 minuta ubacio 21 poen (9/10 FG), upisao je 10 asistencija i uhvatio je šest skokova.

Milwaukee Bucksi došli su do omjera 9-0 i jedini su neporaženi tim lige, a ovog puta su na svom terenu savladali Oklahoma City Thunder sa 108:94.

NBA rezultati:

Charlotte - Brooklyn 94:98
Atlanta - New Orleans 124:121pp
New York - Boston 118:133
Milwaukee - Oklahoma 108:94
Minnesota - Houston 129:117
Denver - San Antonio 126:101
Phoenix - Portland 102:82

Top Komentari

FahroKonjHodzic
josip nurkic nezna igrat kosake sve njesta na silu ko sikira propo ko zeton
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi