Jusuf Nurkić završio na posteru kojim se hvali 'Grčka zvijer'
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić ponovo je odigrao dobar meč, ali i dalje to nisu mogućnosti koje ima u sebi (Foto: Milwaukee Bucks)

Bh. košarkaš jako dobar u porazu Portlanda

Jusuf Nurkić završio na posteru kojim se hvali 'Grčka zvijer'

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su protekle noći na gostovanju u Milwaukeeju kod Bucksa rezultatom 119:111 uz jako dobro izdanje bh. košarkaša Jusufa Nurkića koji je meč završio s double-double učinkom.

Jusuf Nurkić nastavlja s jako dobrim igrama u dresu Portland Trail Blazersa, ali njegov tim protekle noći nije mogao do trijumfa protiv jednog od najboljih timova lige Milwaukee Bucksa, koji je slavio sa 119:111.

Nurkić dobro otvara meč. Ubacio je sedam poena, ali zbog dvije lične greške potom završava na klupi uz jako dobru igru domaćeg tima koji je kontrolisao rezultat.

Ipak, završnica prve dionice donosi mnogo bolju igru Trail Blazersa. Uspjeli su okrenuti rezultat na svoju stranu i nakon 12 minuta igre bilo je 32:30 u njihovu korist.

Dobrim dijelom druge dionice Portland ima prednost. Ipak, nije to bila razlika zbog koje bi mirno gledali prema semaforu, pa su Bucksi do poluvremena uspjeli da preokrenu rezultat i ona odmor odlaze s dva razlike, 63:61.

Trail Blazersi potpuno padaju u trećem periodu. Bucksi podižu rezultat na dvocifrenu razliku i nakon tri dionice imaju jako dobrih 93:79.

Oglasi

Portland nije uspio napraviti ništa u posljednjoj dionici. Košarkaši Milwaukeeja bez većih problema su završili posao i došli su do pobjede.

Jusuf Nurkić odradio je dobar posao na parketu u ovom susretu. Bh. košarkaš je na parketu proveo 32 minute i imao je double-double učinak od 16 poena i 10 skokova.

Kod Trail Blazersa najefikasniji je bio Anferne Simons s 29 poena, a Buckse je do trijumfa vodio Giannis Antetokounmpo s 37 poena, sedam skokova i šest asistencija uz jedno žestoko kucanje preko Nurkića kojim se odlučio i pohvaliti na društvenim mrežama.

Košarkašima Portlanda, koji su u ovom meču igrali bez Damiana Lillarda, ovo je treći vezani poraz i sada je ovaj tim na omjeru od 17-10.

S druge strane Bucksi su drugi tim Istočne konferencije i imaju 12 pobjeda i četiri poraza.

NBA rezultati:

Cleveland - Atlanta 114:102
Indiana - Orlando 123:102
Chicago - Boston 121:107
Milwaukee - Portland 119:111
Minnesota - Miami 105:101
New Orleans - Golden State 128:83
Oklahoma - New York 119:129
LA Clippers - Utah 121:114

Top Komentari

Interista1993
Vecina igraca bi se smaknula zbog ega da ne zavrsi na posteru... Ali ne i nas Juka
2 1
Edin Merlin
Dan žalosti u Živinice City..!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi