Nurkić nemoćan protiv Embiida, Garza marljivo skuplja NBA iskustvo
Jedna od skromnijih partija Jusufa Nurkića u NBA ligi ove sezone došla je protiv kamerunskog centra Joeal Embiida (Foto: EPA)

NBA liga

Nurkić nemoćan protiv Embiida, Garza marljivo skuplja NBA iskustvo

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su protekle noći na svom parketu od Philadelphia 76ersa rezultatom 105:95 uz doista skromnu partiju bh. košarkaša Jusufa Nurkića u ovom duelu.

Portland Trail Blazersi su nakon dvije pobjede sada ponovo vezali dva poraza. Ovog puta ih je u njihovoj dvorani savladala Philadelphia rezultatom 105:95.

Utakmica je ovo koju će bh. košarkaš Jusuf Nurkić htjeti što prije zaboraviti. Joel Embiid ga je izdominirao, a i u fazi napada nije mogao ništa pogoditi.

Tako je Nurkić za 24 minute na parketu ubacio četiri poena uz dva pogođena šuta iz deset pokušaja. Ovom učinku dodao je 11 skokova.

S druge strane Embiid je bio nezaustavljiv. Kamerunac je za 33 minute igre ubacio 32 poena uz 50 posto šuta iz igre (12/22), a uhvatio je i devet skokova.

Kod Portlanda najefikasniji je bio Damien Lillard s 25 poena uz očajan šut (6/21), a 24 koša ubacio je Jerami Grant.

Oglasi

James Harden je odigrao odličan meč kod 76ersa uz triple-double učinak od 16 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Minnesota Timberwolvesi savladali su Toronto Raptorse na svom parketu rezultatom 128:126, a ponovo je nastupio bh. centar Luka Garza.

On je za 14 minuta na parketu ubacio sedam poena (3/5 FG) i na taj način je nastavio davati doprinos Timberwolvesima ove sezone.

DeAngelo Russell s 25 i Anthony Edwards s 23 koša predvodili su domaći tim do pobjede, a Scottie Barnes na drugoj strani je ubacio 29 koševa.

Boston Celticsi su u fenomenalnom meču savladali Golden State Warriorse. Nakon produžetka bilo je 121:118 u korist domaćeg tima kojeg je predvodio Jason Tatum s 34 poena i 19 skokova.

Stephen Curry s 29, te Jordan Poole i Klay Thompson s po 24 poena bilo su najefikasniji kod Warriorsa.

Phoenix Sunsi su u na svom parketu savladali Brooklyn Netse 117:112 uz 28 pena Brdgesa u pobjedničkom timu, te 30 Irvinga za Netse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi