Iznenađenje u Bostonu, Oklahoma sigurno do 2-0

NBA liga

Iznenađenje u Bostonu, Oklahoma sigurno do 2-0

O. Lekić

Protekle noći u NBA ligi odigrane su dvije utakmice doigravanja, a do pobjeda su došli Miami Heat i Oklahoma City Thunder.

Miami Heat napravio je iznenađenje u drugoj utakmici doigravanja i pobijedio je kao gost Boston Celticse rezultatom 111:101. Serije je sada izjednačena na 1-1.

Ključni period utakmice desio se u trećoj dionici. Heat je napravio seriju 15:3, otišao je na dvocifrenu razliku i prednost u ovom susretu više nije ispuštao.

Prijetili su Celticsi do samog kraja. Pokušavali su da se vrate, bili su blizu u nekoliko navrata, no pobjeda je pripala Heatu. Serija sada seli u Miami.

Goste je do trijumfa predvodio Tyler Herro s 24 poena i 14 asistencija, Bam Adebayo je ubacio 21 poen i uhvatio je 10 skokova, a 21 poen imao je i Caleb Martin.

Kod Celticsa Jaylen Brown je ubacio 33 poena, a Jayson Tatum 28.

Oglasi

Oklahoma City Thunder je lagano savladala New Orleans Pelicanse 124:92 i došla je do 2-0 u seriji.

Izuzev uvodnih nekoliko minuta kada su Pelicansi vodili, Oklahoma je u ostatku meča dominirala. Prednost je uglavnom bila dvocifrena i protivnik nije imao šanse.

Bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom završiti ovaj meč. Na kraju je Thunder upisao pobjedu od plus 32 i došao je do 2-0 u seriji.

Shai Gilgeous-Alexander je predvodio Oklahomu do pobjede s 33 poena, Chet Holmgren je dodao 26, a Jalen Williams 21 poen.

Kod Pelicansa Jonas Valančiunas je ubacio 19 poena, Brandon Igran i Herbert Jones su dodali po 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi