NBA se sprema za dolazak Luke Dončića
Foto: EPA

Slovenac se prijavio na NBA draft

NBA se sprema za dolazak Luke Dončića

M. Šljivak

Slovenačka zvijezda Luka Dončić prijavio se za ovogodišnji NBA draft.

Fantastični košarkaš Reala dominantan je ove sezone i sa samo 19 godina briljira na evropskim parketima.

Takve igre su ga izbacile u prvi plan i kod NBA timova, pa se očekuje da će Slovenac biti izabran veoma visoko na ovogodišnjem draftu.

Danas je Dončić i zvanično prijavljen za draft koji će se 21. juna održati u Brooklynu, a pretpostavlja se da će 19-godišnji Slovenac biti biran među prvih pet pikova.

Mnogi NBA timovi pokazali su interes za Dončića i sjajnog košarkaša ćemo vjerovatno u narednoj sezoni gledati na parketima najjače lige svijeta.

Dončić ove sezone po meču ubacuje gotovo 15 poena, a poenterskom učinku dodaje 4.7 skokova i 4.4 asistencija.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi