NBA suspendirala sezonu do daljnjeg!

Koronavirus stigao i u najjaču košarkašku ligu svijeta

NBA suspendirala sezonu do daljnjeg!

Noćas je izdato saopćenje od strane čelništva NBA lige da se daljnji tok NBA sezone suspendira zbog bolesti Rudy Goberta igrača Utah Jazza koji je pozitivan na koronavirus.

Ranije je bilo najavljeno da će se mečevi igrati bez prisustva navijača, međutim najnoviji slučaj bolesti natjerao je vrh NBA za donošenje ove radikalne odluke.

Objavljeno je da je igrač Utah Jazza Rudy Gobert zaražen koronavirusom, zbog čega je utakmica njegovog tima s Oklahoma City Thunderom trenutno odgođena. Rezultati su pristigli pred početak spomenutog meča, a zaraženi igrač nije bio u Areni. NBA će iskoristiti ovu pauzu, čije trajanje je neodređeno, kako bi preduzela sljedeće korake u skladu sa pandemijom koronavirusa, navodi se u saopćenju.

Prije odluke odigrano je nekoliko utakmica a vrijedi izdvojiti pobjedu Dallasa nad Denverom te učinak karijere Bobana Marjanovića koji je zablistao s 31 košem i 17 skokova te u drugi plan bacio Dončića koji je zabio 3 poena manje i potpuno nadigrao sunarodnjaka Jokića koji se zaustavio na 14 koševa, 13 skokova i 8 asistencija. 

Top Komentari

AmirTenk
lik je stvarno najbolji odbrambeni igrac, blokirao cijelu ligu odjednom..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi